fredag 30. september 2011

Høstferie og høstsuppe lavkarbostyle

Det er godt med en ekstra fridag nå i helga - 
høstferie hele fredagen!  
Vi hadde håpet på fint vær og sol i dag; planen var å være ute med James, leke, og rydde på tomta på formiddagen. Men det var veldig vått i dag tidlig, så vi ble inne og koste oss istedet. Min datter fikk gjester og lagde en deilig lunsj til oss alle. Koselig! 

 Sommerblomstene holder ennå stand.

 Til middag i dag har jeg planlagt å lage blomkålsuppe; hjemmelaget etter alle lavkarbokunstens regler! 
Lyst til å prøve den? 
Her er oppskriften:
Ingredienser:
1 stort blomkålhode
(1 brokkolibukett) 
2 sjalottløk
1 hvitløkfedd
2 ss meierismør
  1l kyllingfond eller kraft/kyllingbuljong
3 dl fløte eller kesam
ca 1ts  johannesbrødkjernemel
salt/pepper
frisk skogsopp etter smak
friske krydderurter

Fremgangsmåte:
Fres hvitløk og sjalottløk i smør en kjele til løken blir blank. Del blomkålen i mindre buketter og ha oppi kjelen. La disse frese med et par minutter før du heller kraften/buljongen i kjelen.  Kok opp, og la koke til blomkålen er ordentlig mør. Mos den kokte blomkålen, hvitløken og løken med en stavmixer eller i en blender til en jevn suppe. Tilsett fløten. Rør johannesbrødkjernemelet ut i litt vann, og hell dette i suppa mens du rører godt. Kok opp, og smak til med pepper og krydderurter. Øs suppa over i tallerkener, topp med  smørstekt skogsopp etter smak, og strø evt. ferske urter over til pynt. Man kan gjerne garnere med diverse andre go´saker også: jeg pleier å variere med sprøstekte baconbiter eller skinkebiter som jeg strør på ved servering; det smaker kjempegodt og er i tillegg mettende.

Ha en fin fredagskveld.
Mvh
Janna

3 kommentarer:

  1. Nam! Ser kjempegodt ut :)
    Lagrer til middagstips mappa mi :D Takk!
    Hilsen Grete

    SvarSlett
  2. Mmmmm....den såg god ut! Ønskjer deg ei fin helg.

    SvarSlett
  3. Ser unektelig godt ut her jeg sitter med noen tørre knekkebrød og en yoghurt i hotellsengen...

    Ha en nydelig helg

    SvarSlett